
Akceptujeme Benefity Plus

Akceptujeme Edenred karty, E-tickety i papírové poukázky

Akceptujeme UP E-benefit karty i papírové poukázky
Zkušená autorka nenapsala jen kuchařskou knížku, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jde jí především o léčebné a preventivní zdravotní efekty vývarů z kostí, jež byly známy a uctívány už v době kamenné, o čemž podala důkazy archeologie. Také starověký Egypt je považoval za obecnou prevenci před nemocemi, Hippokrates je doporučoval jako prostředek dosažení krásy a štíhlosti a spolehlivého pomocníka při uzdravování. Galén považoval vývary z kostí za prostředek k podpoře hybnosti ve stáří, Paracelsus je předepisoval při nachlazení, zánětech a bolestech kloubů. Dnešní lékaři, kteří si vzpomněli na léčivé účinky polévek svých babiček, doporučují vývary také k růstu a lesku vlasů, proti celulitidě, k hebké kůži a omlazení pleti, ke zpevnění kostí při osteoporóze, jako prostředek odkyselení a vyčistění organismu, jako energetický zdroj a prostředek ke zvýšení potence. Autorce šlo nejen o léčebné účinky vývarů z kostí hovězích, drůbežích, rybích a vepřových, ale o i estetickou podobu polévek a jídel a o zeleninové a kořenicí doplňky, které znásobí požitek při jejich konzumaci. Prastaré rčení „Ke zdraví se lze projíst“ platí v předkládané knížce dvojnásob.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařky, diety, výživa |
---|---|
EAN: | 9788074240973 |
Autor: | Eschbach von Constanze |
Vydavatel: | Dialog |
Jazyk: | český |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář